skip to Main Content

AAC/RCH Benjamins uit bij RC Haarlem

En ineens stonden er 18 dol enthousiaste AAC/RCH Benjamins op het veld, allemaal aan het dringen om een plekje te krijgen voor onze eerste wedstrijd tegen RC Haarlem. Hoe gaan wij het indelen, wie wel en wie niet bij de 9 spelers die wij nodig hebben voor een Benjamin team. Alleemaal geroutineerde spelers op het veld, alleen de nieuwe spelers, een mengsel van beiden?

Tegen RC Haarlem maken wij er twee teams van, beiden met een eerlijke verdeling van ervaren en nieuwe spelers. En voor onze tweede wedstrijd tegen RC Castricum gaan wij met een team van ervaren en nieuwe spelers beginnen en telkens om de paar minuten 2 spelers (1x ervaren en 1x nieuw) wisselen.

Wij weten dat het met name tegen RC Castricum zwaar zal zijn, ze zijn goed geroutineerd en ervaren. Maar wij willen iedereen laten meedoen en van genieten, of je nu ervaren bent of pas met rugby begint. Zodoende zetten wij alle spelers in.

RC Haarlem 3 – 3 AAC/RCH

RC Castricum 9 – 0 AAC/RCH

Het kost ons even wat moeite om in onze spel te komen. Haarlem verrast ons met hun aanvallen en wij kunnen er eventjes geen grip op krijgen. Einde van de eerste helft staan wij 3 – 0 achter. De team talk tijdens de pause heeft geholpen en onze 2e ploeg gaat super gemotiveerd het veld op. Ja, daar komt onze eerste try, het wordt 3 – 1, dan 3 – 2, dan 3 -3! Super spannend, ook laten wij zien wat je met als team te werken kunt bereiken.

Wessel: Gefeliciteerd met jouw eerste wedstrijd tries (2x), echt top! En Fatih liet zien wat voor kracht hij in huis heeft en maakte ook een heel mooi try.

Vervolgens moeten wij tegen Castricum speler. Wat zijn ze goed op elkaar ingespeeld, en snel. Wij werden heel snel de verdediging ingedrukt, maar tegelijk wisten wij meerdere malen weg te breken en hadden de pech om een paar keer hun try line net niet te halen. Ook al hadden wij het zwaar was het fijn om te zien dat wij niet opgaven en bleven vechten. Ik durf te wedden dat als wij een paar weken verder in het seizoen tegen ze hadden gespeeld de resultaat anders zou zijn.

Aandachtspunten waaraan wij moeten werken zijn elkaar constant blijven ondersteunen en goed op elkaar letten, de bal anticiperen. En als je vast dreigt te lopen de bal tijdig afspelen. En als het niet lukt dan tijdig draaien zodat je makkelijke de bal richting onze eigen kant kunt afspelen. En voor onze nieuwe spelers: Altijd achter de bal blijven, dan sta je altijd goed en ben je klaar om meteen in actie te komen zodra je de bal vangt. En bij de scrum ook altijd 5m de ruimte geven als je in de lijn staat. Ook hier durf ik te wedden dat naar een paar weken het van zelf zal gaan

Benjamins: Super gedaan ondanks de zware tegenstanders. Jullie gaven alles, en dat kan niemand je ontnemen.

Groetjes,

Greg.

PS. AAC en RCH gaan kijken hoe/of wij 2 Benjamin teams kunnen gaan opstellen. Het zal commitment van iedereen vergen, maar tegelijk krijgt iedereen veel meer wedstrijdtijd, en niet onbelangrijk, ervaring. En daarbij ook 2x zoveel lol voor iedereen!

Turven

De dag begon meteen goed met een nieuwe speelster. Julie, was altijd al trouw langs de lijn aanwezig om naar haar broer te kijken en nu in het team! Hartstikke fijn.

De eerste wedstrijd is tegen Castricum. Ze hebben iets te weinig spelers dus mogen ze er een van ons lenen. Sydney meldt zich en gaat Castricum helpen. Ilja weet de eerste try te scoren maar de voorsprong houden we niet lang. Castricum weet zonder problemen door de verdediging te lopen. Er zitten ook wel twee grote spelers in, dus vreemd is het niet. Maar we laten ons niet in een hoekje drukken en Yfke maakt 1-2. De tweede helft begint en het team heeft zijn draai gevonden. Als Ilja getackeld wordt weet Mel de bal te bemachtigen en een prachtige try te maken. Heerlijk om te zien. Mel krijgt nu de smaak te pakken en scoort er nog een. En dan? Je zal het maar meemaken. Je eerste wedstrijd, er wordt wat gefluisterd door de coach, Yfke passt de bal naar Julie en ze rent daarmee vanaf de eigen helft naar voren en scoort! Eindstand: 2-6

Tweede wedstrijd tegen Haarlem. Thomas weet weer te scoren met zijn befaamde zigzag. Mel maakt een paar mooie tackles maar helaas is dat niet genoeg om te winnen. Het wordt 3:3

Omdat niemand daar tevreden mee is, wordt er een extra wedstrijd gespeeld. Top hoor, niemand die zeurt over de regen maar gewoon spelen. En dat doen we. Haarlem weet er nu 2 maken maar dat is niks met ons rijtje. Ilja, Boris, Mel, Ilja, Yfke en Thijs, Oftewel 2-6. Een verdiende overwinning.

Willem, vader Ilja.

Back To Top