skip to Main Content

AAC/RCH Benjamins uit

Een nieuwe seizoen, mooi weer en 16 enthousiaste AAC/RCH Benjamins. Dat wordt een geweldige rugby dag. Bovendien enkele spelers die voor het eerst een wedstrijd spelen. Charlotte, William en Oscar: Alle drie gefeliciteerd (hopelijk vergat ik niemand, anders mijn welgemeende verontschuldiging).

SUN 4 – 2 AAC/RCH

Waterland/RCWF/RCDH 4 – 6 AAC/RCH

Eemland 4 – 3 AAC/RCH

Tries waren er voor Thijn, Julian, Sam, Cees, Rayan en Guy. En zoals altijd, elke try is mogelijk gemaakt door het hele team!

Het was even wennen voor iedereen, nieuwe gezichten, Turven die nu Benjamins waren, oude clustergenoten terugzien na de zomer vakantie en natuurlijk, aan elkaar wennen op het veld.

Eenmaal op het veld kosten het ons eventjes wat moeite om onze rugby en team benen te vinden, maar het kwam langzaam op gang en wij hadden 3 fijne wedstrijden die heel erg gelijk op gingen.

Ja, er zijn zaken die wij beter, anders moeten doen. Elkaar beter ondersteunen en mee blijven rennen als een teamgenoot wegbreekt met de bal. En de tackle altijd inzetten. Een beetje met de handen wapperen gaat de tegenpartij niet stoppen. Leren alert te zijn, nooit met de rug naar de tegenpartij toe bij een spelonderbreking, zij zijn zo weg met de bal en je hebt het niet eens door. En als zij aftrappen, gelijk in actie komen op het moment dat zij de bal raken. Zo brengen wij onze rugby tot een nog hogere niveau.

Ondanks dat wij nog de puntjes op de i moeten zetten op wat aspecten is het ook goed gegaan, heel goed gegaan. En sterker nog, iedereen heeft van genoten, en daar gaat het om.

Ik zag een paar geweldige tackles, onze nieuwelingen deden het geweldig en onze Rode Bliksem Guy liet wederom zien hoe ongelooflijk snel hij is, waardoor hij de try line heel vaak wist te vinden. Als ik zie wat jullie allemaal hebben gepresteerd zaterdag, zonder dat jullie als cluster ooit samen hebben gespeeld, durf ik te wedden dat wij een super Benjamin cluster hebben en zullen gaan opbouwen dit seizoen.

Benjamins: Prima gedaan!

Groetjes,

Greg.

AAC/RCH Mini’s

Wim (vader van AAC Mini Luuk) heeft een filmpje van één van de Mini wedstrijden. Erg leuk om te zien!

Helaas kon ik de Mini wedstrijden maar gedeeltelijk volgen. De dag begon zwaar, heel zwaar voor ze. Maar zij gaven niet op en bleven alles geven. Zodoende kwamen zij later op de dag van een 3 – 0 achterstand terug om met 3 – 4 te winnen. Echt klasse Mini’s!

10 september de Turven in Hoorn

Je zal het maar meemaken, een zonnige dag, een echte keet als clubhuis en drie turven wedstrijden.

De spelers: Yfke, Boris, Thomas, Miel, Mel, Thijs, Sydney, Kiko, Timo en Ilja. Twee nieuwe dus, Mel en Miel. Miel moeten we nog een beetje sparen is nog een kop kleiner maar Mel lijkt een geboren rugbyer te zijn.

Onze tegenstander: SUN. De wedstrijd gaat beginnen en voordat we het weten zijn we een kluw spelers. Maar ik merk dat ik het ook niet meer weet. Toch weet Yfke de bal uit de kluw te halen en de eerste try te plaatsen. Boris weet dat te herhalen en het staat al 0-2. Dat geeft een goed gevoel en je ziet mede dankzij Peter dat het team weer weet hoe de opstelling tot goed spel is. Daardoor stromen de punten binnen: 2x Ilja, Thijs, 2x Yfke, Thomas en Thijs, dat brengt de eindstand op 1-7.

Wedstrijd twee mogen we tegen de West Friese combinatie. Wat was dat een mooie wedstrijd. Een tegenstander die wel wat kan maar voor ons genoeg ruimte om het spel op te bouwen. Timo mocht de eerste scoren. Deze try kwam voort uit het echte trek- en duw-werk: wat Timo prachtig deed. De tegenstander weet nog een keer dwars door de verdediging te lopen, iedereen kijkt erna. Daar waren we even nog niet op voorbereid. Thomas weet een try te scoren met veel inzet. Thomas loopt van links naar rechts en weer terug en niemand weet hem te stoppen, goed werk Thomas. Daarna kwam het echte overspelen. Beginnend bij Mel, die dan niet de bal naar de eerste de beste gooit maar naar degene die het beste vrij staat: vaak Yfke. Met als beloning een mooie try. Dank aan Mel en Yfke. Maar de punten gaan gewoon nog even door: Timo, Ilja, Mel, Timo, Mel, Yvke, Ilja en Thomas. Ja, je leest het goed 2-11.

Wedstrijd 3 spelen we tegen Eemland. Omdat Eemland maar 7 spelers had speelden we 7 tegen 7. Eemland zet alles op alles en het begint dus spannend. Wie gaat dit winnen. Volgens mij staan we even achter 2-1. Maar daarna is iedereen er weer bij en stromen de punten binnen. Hier de lijst Ilja, Boris, Ilja, Yfke, Ilja en Yfke. Eemland weet in totaal 4 trys te scoren het wordt: 4-6

Kortom een goed begin van het rugby-seizoen!

Willem, vader Ilja

Back To Top