skip to Main Content

Verslag van Aloin Sommers (Zaandijk)

Ook het hoger geplaatste AAC moest op het Jagersveld de meerdere erkennen in de rugbyers van Zaandijk.
In een gelijkopgaande eerste helft was het eerste wapenfeit voor AAC, 0-5.
Direct na de spelhervatting kwam Zaandijk voor het eerst op de AAC helft, en in de 6e minuut was het meteen raak via een try van Niels Leungen en een conversie van Koen Schoen,7-5.
Een spannend potje rugby en twee gelijkwaardige teams zorgden voor meerdere spannende situaties voor beide try gebieden. Koen Schoen kon na een off side situatie via een penalty kick de stand op 10-5 brengen.
Het waren de Zaandijkers die kort voor de pauze het meeste initiatief hadden en via nogmaals Niels Leungen en een conversie van Koen Schoen de ruststand op 17-5 brachten.
Enige verslapping van de Zaandijkers zorgde vrijwel in het rustsignaal voor de stand van 17-10.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Mooie individuele Zaandijk acties bepaalden hierna echter het score verloop. Eerst was het Niels Leungen die na een prachtige interceptie de stand op 22-10 bracht en Koen de score completeerde tot 24-10. En hierna was het een briljante kick van Anthony Oversteyns die over de gehele breedte van het veld Niels Leungen wederom in stelling bracht. Afronden was na deze mooie actie als slagroom op de taart. Omdat AAC in de tussen tijd ook nog gescoord had en Koen zijn enige conversie miste kwam de stand op 29-17. De Zaandijkers raakten daarna echter in een dip die niet veel langer had moeten duren, en die zomaar verkeerd uit had kunnen pakken. AAC rukte steeds verder op naar de Zaandijk try lijn en het was maar goed dat daaruit steeds net niet gescoord kon worden. Juist toen de Zaandijk defensie de indruk wekte het niet langer aan te kunnen, brak Anthony Oversteyns solo door de Amsterdamse defensie en wist daarmee de stand op 34-17 te brengen. Koen deed wat hij altijd doet, conversies benutten 36-17.
Hiermee was de weerstand van AAC gebroken, en het was voor de 5e keer deze middag dat Niels Leungen een try mocht drukken en Koen Schoen de eindstand van 43-17 op de borden bracht.

 

Back To Top