skip to Main Content

Grote Club Barbecue

Zaterdag 25 juni om vier uur

De hekken staan weer in de rekken. De bierwagens zijn weg gereden en het Amsterdam Sevens House Square is ontmanteld. De grootse afsluiting van het rugbyseizoen was voor de 40e keer een grandioos succes. Tijd om op zomerreces te gaan. Maar eerst is er de Grote Club Barbecue. Op zaterdagmiddag om vier uur worden de vuren ontstoken om de heerlijke vleselijkheden van huisslager Fokke te garen. Komt allen naar uw club om het seizoen in volle glorie af te sluiten. Een seizoen dat de vrouwen voor de 4e keer op rij het kampioenschap bracht. Waarin het eerste heren team degradeerde, maar tijdens het Sevens liet zien ‘full blast’ op weg te zijn naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Maar grootste wapenfeit is natuurlijk ons Amsterdam Sevens. Zij die er waren hebben het ervaren: een super rugbyfeest met een nieuwe winnaar.

Grote Nederlandse inbreng bij finales

Wat zijn grote broer niet lukte, kreeg Sep Visser wel voor elkaar. Met de HFW Wailers versloeg hij de zesvoudige winnaars van het Amsterdam Sevens, Samurai, met 12-5. Dat was in de halve finale. In de finale scoorde Sep tweemaal tegen de Templars wat de Wailers met 32-5 de toernooiwinst bracht. Andere Nederlandse verrassing was het Oranje mannenteam met onze eigen Bobby. Zij deden het dit jaar net zo goed als de vrouwen en versloegen in een spannende kwartfinale Witte Raven met 17-12 om in de halve finale nipt met 15-14 van de Templars te verliezen.

Vrouwentoernooi steeds maar sterker

Dat de Nederlandse vrouwen dit jaar de eindstrijd niet haalden zegt veel over de kwaliteit van het Amsterdam Sevens. Canada versloeg het ambitieuze Oranje team in een zeer spannende halve finale met 19-26. De vrouwen uit Canada zijn dan ook al volop in voorbereiding voor de Olympische Spelen. Zij wonnen enkele IRB-sevens toernooien en liepen in de finale met 31-12 eenvoudig weg van het vrouwenteam van Samurai.

Geweldige prestatie van heel veel AACers

Het jubileumjaar bracht een recordaantal teams naar Amsterdam. Maar liefst honderd-en-elf teams speelden in zeven competities op negen velden rond het Nationale Rugby Centrum in Amsterdam Nieuw-West. Tijdens het toernooi werd in aanwezigheid van de Stadsdeelvoorzitter, de heer A. Baâdoud, en vele genodigden het initiatief Topsport Series Nieuw-West gelanceerd. Een samenwerking van de diverse topevenementen in het meest sportieve stadsdeel van Amsterdam om de krachten te bundelen. Daar horen we bij. Daar hebben we met ons allen hard aan gewerkt en daar kunnen we erg trots op zijn.

Kom op zaterdag de 25e het seizoen afsluiten

We nodigen je van harte uit om te genieten van deze door Amsterdam Sevens aangeboden barbecue. Een hap en live dj-muziek en natuurlijk een drankje.

Laat Anja of George even weten met hoeveel mensen je komt, dan kan Fokke dat allemaal goed voorbereiden.

Met groet,

Anja Stoffels, voorzitter AAC Rugby

George de Vries, voorzitter Organisatiecomité

Back To Top