skip to Main Content

Zaterdag 8 april is het weer druk, druk, druk bij AAC Rugby.

Druk omdat Kingswood RFC langskomt. Kingswood heeft mij op het hart gedrukt om toch vooral goed te beseffen dat ze vooral niet al te hoogstaand rugby spelen. Waarschijnlijk om te voorkomen dat ik mij van alles en nog wat in het hoofd zou halen als ik de website van de “Gloucester 2 Champions for 2009/10” zou bezoeken hebben ze in het laatste mailkontakt nogmaals benadrukt dat het hier het derde team betreft.

Dat soort van opzichtige rookgrodijnleggerij, daar trappen wij natuurlijk niet in. Vanzelfsprekend treden wij op ons allersterkst aan, vliegen we versterkingen in uit het buitenland en laten we ons geheime sterspelers aantreden.

Maar om heel zeker te zijn van de overwinning hebben we gewoon de aanwezigheid van de reguliere spelers van AAC Rugby nodig. Zo’n ingevlogen aap is wel lekker in de scrum, maar je hebt er bijvoorbeeld weer geen hol aan als je een konversie moet schoppen.

Druk, omdat na de pot tegen Kingswood treden de veteranen aan tegen Club du Muguet, hetgeen schijnbaar Lelietje van Dalen betekent (wist ik ook niet (ik schrijf “ook” omdat ik er een beetje op hoop dat ik in deze niet de enige ben)). Deze gasten hebben in het geheel geen terughoudendheid over hun reden om naar Amsterdam te reizen. Zij komen om ons een pak slaag te geven! Getuige ook hun herhaalde pogingen om ons doordeweeks, vroeg in de avond (een paar uur nadat ze aankomen), op het veld te krijgen omdat ze anders misschien al een avondje hebben gestapt en niet in topvorm zullen verkeren.

Mijn mededeling dat onze spelers gewoon moesten werken en dat het voor hen toch heel veel makkelijker uitkwam om in het weekeinde te spelen, leek aan dovemansoren gericht. Uiteindelijk zijn ze dan toch akkoord gegaan. De vraag is of ze eerst twee dagen broodjenuchter door Amsterdam gaan sjokken om vervolgens dat allemaal op ons af te komen reageren, of dat ze zichzelf een ietwat relaxtere houding aanmeten.

Druk omdat Edinburgh tegen Ulster speelt in de kwartfinale van de Heineken Cup. Bij Edinburgh natuurlijk Tim Visser; u weet wel van Amsterdam Sevens fame

Dat willen we zien. Dat gaan we zien. Vanaf 18.45 uur op schermen in het clubhuis.

Dus:

AAC Rugby vs. Kingswood RFC

Aftrap 14.30 uur

AAC VVV vs. Club du Muguet

Aftrap 16.00 uur

Ulster tegen Edinburgh

Aftrap 18.45 uur

Komt allen!

Back To Top