skip to Main Content

Ik kan hier een heel lang verhaal gaan schrijven over wie James van Amstel was en hoe geweldig ie was en wat ie allemaal heeft betekend voor de Amsterdam Sevens en natuurlijk ook dat ie een kroeg dreef op de Wallen. Een rugbykroeg. Over die kroeg valt veel te vertellen. Dat terwijl het helemaal geen groot lokaal is. Maar Amsterdams is het wel. En rugby. Heel erg rugby. Als er op TV een potje te zien is, dan worden in Corso de schermen aangezet en de glazen gevuld. Rugby wordt er gevierd.

Dat is te danken aan James. Ongetwijfeld ook aan anderen, maar toch vooral aan James.

Zelf heeft James nooit een balletje geworpen. James heeft nooit in een scrum gestaan. De line out was volkomen onbekend terrein voor hem. Dat was niet omdat James geen forward was. Als ie dan ooit een keer het veld zou hebben betreden, dan zou het zonder twijfel als tweede rijer zijn geweest.

James leerde de schoonheid van onze sport pas op latere leeftijd kennen (daar hebben we er meer van bij AAC Rugby). Hij sponsorde AAC Rugby en hij sponsorde de dames van AAC door ze als de Corsolettes te laten deelnemen aan de Amsterdam Sevens. Want James was een Rugby Sevens man. Hij haalde de Marauders naar Amsterdam en met dat team vierde hij triomfen. Hij was zeer betrokken de Amsterdam Sevens, regelde dingen, initieerde ideeën en voerde ze dan ook uit. James was één van die mannen zonder wie de Amsterdam Sevens niet het toernooi zou zijn dat het nu is.

En toen later het veteranen 10-a-side toernooi begon, vaardigde hij de Marauders Vets af. Weer een groot team, met goede rugbyers en een grootste sfeer. Weer triomfen.

Er waren dan ook twee clubs die vorig jaar een groot meester verloren; AAC Rugby en The Marauders. Het zijn dan ook die twee clubs die komende zaterdag de man James van Amstel gaan vieren met een memorial wedstrijd.

Daarom:

Zaterdag 31 maart 2012

James van Amstel

Memorial Match

AAC Rugby vs Marauders

k.o. 11.00 uur

Komt Allen!

De aftrap is ietwat aan de vroege kant. Dat zal er wel mee te maken hebben dat er diezelfde middag nog een tweetal finales worden afgewerkt in het stadion. Om 1 uur gaan RUS en Tilburg uitmaken wie de titel van AAC Rugby over mag nemen en om half 3 speelt Hilversum tegen ’t Gooi om de landstitel bij de heren.

Back To Top