skip to Main Content

Komende zondag wordt het druk op de club. Niet alleen schijnt er in Nieuw Zeeland een toernooitje ten einde te lopen waarvan de winnaar zich wereldkampioen mag noemen, maar ook gaan alledrie de senioren XVs van het machtige AAC Rugby te velde.

De dag wordt geopend door Frankrijk dat in & tegen Nieuw Zeeland een poging zal gaan doen de wereldtitel te pakken. Dit festijn zal beginnen om 10.00 uur en kan live bekeken worden in het clubhuis. Om het feestgedruis wat feestelijker te maken heeft de voorzitter besloten dat er ontbeten kan worden op de club voor het luttele bedrag van 3 (ja u leest het goed; drie) eurootjes. Ik heb begrepen dat het exklusieve menu een selekte keuze uit de volgende mogelijkheden zal bevatten: koffie, brood, gevulde nachtegaaltongetjes, friet, stiereballetjes, everzwijn in aspic, sukadelapjes gestoofd in Belgisch bier met geneverbessen, ambrozijn, fluitekruit met winterklokjes, gebakken bloedworst, croissants, je eigen naam in sjokoladeletters, spek met eieren, toast, worstjes, gebakken aardappelen, kip met appelmoes, spekulaasjes met roomboter, gevulde olijven, witte bonen in tomatensaus, wafels, brinta, vanillevla, pindakaas met hagelslag, gebakken champignons, pannekoeken met stroop, wentelteefjes, blokjes oude kaas met Zaanse mosterd, Groninger koek, Twentse krentewegge, balkenbrij, Drentse metworst, gebakken ui, broodpap met kaneel, maagdenbloed, spam & jam.

Na dit ontbijt met audiovisuele ondersteuning zal de bezoeker vergast worden op een drietal fraaie wedstrijden.

Het begint gelijk ludiek. Na een pot te hebben mogen aanschouwen op het allerhoogst denkbare nivo zal de argeloze toeschouwer getuige kunnen zijn van een wedstrijd in de allerlaagste klasse dezer zijde van de Himalaya (gener zijde dient natuurlijk ook de derde klasse onderbond Kathmandu niet uitgevlakt te worden); de mannen van West Friesland komen op bezoek bij AAC VVV.

Om 1 uur een wedstrijd in de Ereklasse Dames tussen regerend landskampioen, AAC Rugby, en de dames van de Wasps uit Nijmegen.

Daarna om half 3, in de Eerste Klasse (of zoals de altijd scherpe Basset Rob Koelewijn graag mag schrijven: Landelijke Zondagsklasse); AAC Rugby tegen koploper Waterland.

En dan is het feest nog niet voorbij. Sterker nog; het gaat dan eigenlijk pas beginnen!

AAC Rugby is jarig; we worden 81 jaar en dat willen we weten ook.

DJ Hassleman komt draaien en d’r zal ook nog wel wat te drinken zijn.

Dus:

10.00 uur Frankrijk vs Nieuw Zeeland

12.30 uur AAC VVV vs West Friesland

13.00 uur AAC Dames vs Lady Wasps

14.30 uur AAC Rugby vs Waterland

Weest erbij & mis ’t niet!

Back To Top